browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Tuntilukujärjestys SYYS-21

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai
Klo 10  aamutunti                
   ”Varaus 2h”       Klo 10 Talutus 1/2 h (Klo 15jatko 1)
Klo 16 Talentit ->    jatko 1  jatkava Talentit-> klo 16  jatko 2
Klo 17   jatko 1 jatko 2 jatko 1   Alkava/tenava  klo 17 jatko 3
Klo 18 jatkava tädit jatko 2  
Klo 19 jatko 3/valm jatko 3/valm rouvat    
Klo 20
TUNTILUKUJÄRJESTYS syys 2021 

 Talutusratsastus 1/2h = kaikille harrastusta aloittaville tai sitä kokeileville turvallinen tapa tutustua lajiin. Opetellaan oikeaa istuntaa, ohjausta ja ravia avustajan kanssa turvallisesti. Muihin ryhmiin siirrytään kun riittävät taidot ja kehon hallinta on saavutettu.

Alkava/tenava = Pienille ja kokemattomille ratsastajille, jotka jo hallitsevat istunnan ja hevosen ravissa. Tässä ryhmässä avustaja voi siirtyä jo kauemmas ja ratsastaja saa harjoitella yksinkin. Keskittymistä, hevosen hallintaa sekä tasapainoa kehittäviä harjoituksia. Kesto 1/2 h.

Alkava = Alkeiskurssin käyneille tai, kun hallitsee käynnin , harjoitusravin ja kevennyksen ilman avustajaa. Harjoitellaan hevosen hallintaa ja laukannostoa.Alkaa syksyn aikana, kun ryhmälle löytyy tilaa kalenterista.
Jatkava =  Käynti , ravi, laukannosto onnistuu. Harjoittelee lisää tasapainoa mm. puomeilla ja erilaisilla kuvioilla. Kevyttä istuntaa ja puomiharjoituksilla esteiden alkeita.
Jatko 1= Hallitsee askellajit ja ratsastusradan liikennesäännöt sekä peruskuviot. Kevytistunta ja myötäys onnistuu ja esteharjoituksissa tavoitteena esim. c-merkki.
Jatko 2 = Suorittanut c-merkin tai hallitsee vastaavat taidot. Harjoittelee B-merkin asioita, kuten käyntiväistöt, lisäykset, peruutukset, jne..
Jatko 3 = Hallitsee peruskuviot ja hyvän kuolaintuntuman, tekee erilaisia väistöjä ja vaikuttaa istunnalla. Harjoittelee hienosäätöä He:A ja A-merkin asioita.
 TAKALAN TALENT-ryhmä on kaikille valmennuksesta ja kilpailuista kiinnostuneille pienille ja isommille ratsastajille, jotka ratsastavat kahdella ratsastustunnilla viikottain ja ovat Perhonjokilaakson Ratsastajat ry:n jäseniä.TAKALAN TALENT ryhmäläinen ratsastaa 1h omassa vakioryhmässään ja toisen tunti maanantaisin/perjantaisin TALENT-valmennusryhmässä. Taso vaatimuksena Talent-ryhmään ratsastajan tulee hallita hevonen/poni kaikissa askellajeissa.. Muuta varsinaista ”pääsy”vaatimusta ei ole, kuin ratsastajan edellytykset 2 viikkotuntiin ja kiinnostus sekä halu kilpailemiseen. Talentti ei tarvitse omaa hevosta/ponia vielä tässä vaiheessa, vaan treenaa tallin tuntihevosilla. Talent-ryhmäläiset ovat etusijalla myös varaamaan hevosia halutessaan osallistua ulkopuolisten valmentajien valmennuksiin sekä tallin harkkakisoihin. Kauden aikana järjestetään 2-3 kilpailureissua tallin hevosten kanssa ulkopuolisiin kilpailuihin sekä tasokokeita, joilla pystytään seuraamaan ratsukon kehittymistä Talent-ohjelman mukaisesti.Talent-ryhmään kuuluvilla on mahdollisuus osallistua myös SRL:n järjestämiin Talent valmennuksiin (joka järjestetään tallilla n 2 krt vuodessa) sekä valtakunnallisille Talent-leireille halutessaan. Ryhmäläisille järjestetään myös kuukausittain tallilla muita treenejä ja/tai luentoja tukemaan kehittymistä ratsastajana ja kilpailijana. Valtakunnallisesti Talentit ovat alle 18 vuotiaita lapsia ja nuoria, mutta Takalan Talentteihin mahtuu muitakin mukaan!Uusi Talent-kausi alkaa elokuussa, jolloin uusia Talentteja etsitään mukaan!! Jos sinua kiinnostaa kehittyä ratsastajana ja ratsastat 2 tuntia viikossa, hae rohkeasti mukaan hauskaan Takalan talentti ryhmäämme! Tänä kautena on kisattu omissa kisaharkoissa, tehty pari ikimuistoista kisareissua lähialueelle, SRL:n Talent- valmentajan  valmennusvierailu  tallilla sekä huippu kenttäratsastuskent valmennusleiri!! Kysy lisää Niinalta!