browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

TUNNIT KEVÄT-24

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai
Klo 10                  
         
Klo 16      irtotunteja   Esteratsastuspäivä   Talutusratsastus 1/2htai heppakerho

13.00,  13.30,  14.00

Sunnuntairyhmä klo 16    (jatko)
Klo 17  alkava Talentit vuokratunnit  (jatko 2) jatkava  Talentit / valmennus  +korvaustunnitsekä irtotunnit
Klo 18  jatko 1 alkava vuokratunnit  (jatko 3) jatko 1-2    varaa erikseen!
Klo 19  jatko 2-3  valmennus Rentoutuvat ryhmä    
Klo 20
TUNTILUKUJÄRJESTYS  kevät 2024

Vuokraustunnit = ratsastaja on vuokrannut tietyn hevosen käyttöönsä syyskauden ajaksi eli hän osallistuu samalla ratsulla tunnille aina keskiviikkoisin. Tuntien teemat vaihtelevat koulu /este ryhmän mieltymysten mukaan. Tunnin hinta sama, mutta vuokrahevosen ollessa kyseessä voit joutua huolehtimaan enemmän hevosen arkisista askareista eli esim. LOISTAVA TAPA KOKEILLA ”OMAN” HEVOSEN PITÄMISTÄ ja sinulla on kuitenkin open ja hevosen omistajan tuki ja turva kädenmitan päässä. Kysy opelta vuokrahevosta!!!

Rentoutuvat ryhmä!= kokeneille ratsastajille, jotka haluavat kiinnittää ratsastaessa huomiota oman kehon kireyksiin ja jännityksiin, sekä kehittää omaa vartalon hallintaa ja vaikuttamista. Täällä, jos missä keskitytään hengittämiseen ja vuoropuheluun hevosen kanssa.  Tavoitteena aikaansaada rento,rauhallinen ja tietoisesti toimiva ratsukko.  

 Talutusratsastus 1/2h = kaikille harrastusta aloittaville tai sitä kokeileville turvallinen tapa tutustua lajiin. Opetellaan oikeaa istuntaa, ohjausta ja ravia avustajan kanssa turvallisesti. Muihin ryhmiin siirrytään, kun riittävät taidot ja kehon hallinta on saavutettu. TALUTUSRATSASTUS JOKA TOINEN VIIKKO kevätkaudella.

Tenava = Pienille ja kokemattomille ratsastajille, jotka jo hallitsevat istunnan ja hevosen ravissa. Tässä ryhmässä avustaja voi siirtyä jo kauemmas ja ratsastaja saa harjoitella yksinkin. Keskittymistä, hevosen hallintaa sekä tasapainoa kehittäviä harjoituksia. Kesto 1/2 h.RYHMÄ Lauantaisin, viimeinen ryhmä.

Alkava = Alkeiskurssin käyneille tai, kun hallitsee käynnin , harjoitusravin ja kevennyksen ilman avustajaa. Harjoitellaan hevosen hallintaa ja laukannostoa.
Jatkava =  Käynti , ravi, laukannosto onnistuu. Harjoittelee lisää tasapainoa mm. puomeilla ja erilaisilla kuvioilla. Kevyttä istuntaa ja puomiharjoituksilla esteiden alkeita.
Jatko 1= Hallitsee askellajit ja ratsastusradan liikennesäännöt sekä peruskuviot. Kevytistunta ja myötäys onnistuu ja esteharjoituksissa tavoitteena esim. c-merkki.
Jatko 2 = Suorittanut c-merkin tai hallitsee vastaavat taidot. Harjoittelee hienosäätöä apujenkäytössä ja esim taivuttamista, väistöjä, käännöksiä yms perusliikkeitäJatko 3 = valmennusryhmä, omilla tai tallin hevosilla
Irtotunti = satunnaisille kävijöille ja kokeilijoilleKorvaustunti = korvaava tunti, jos olet pois vakioryhmästä
 TAKALAN TALENT-ryhmä on kaikille valmennuksesta ja kilpailuista kiinnostuneille pienille ja isommille ratsastajille, jotka ratsastavat kahdella ratsastustunnilla viikottain (esim.ti koulua ja pe esteitä) ja ovat Perhonjokilaakson Ratsastajat ry:n jäseniä. Taso vaatimuksia ei ole, kuin että ratsastuskertoja tulee viikossa väh 2h/vko. Tällöin edistyminen on nopeampaa ja sitä on helppo seurata. Talentti ei välttämättä tarvitse omaa hevosta/ponia vielä tässä vaiheessa, vaan voi treenata tallin tuntihevosilla. Mutta, jos oman hevosen/ponin hankinta tulee ajankohtaiseksi ja on perheelle mahdollista, valmentaja tukee ja neuvoo erilaisten vaihtoehtojen välillä. Hyviä vaihtoehtoja edetä Talenteista voi olla vuokratunnille siirtyminen (ottaa jo osaksi vastuuta hevosesta) tai mahdollisesti hevosen leasing. Oman ja leasing hevosen ylläpitokulut kuukausittain ovat samaa suuruus luokkaa. Leasingissä vaan ei tarvita isoa alkupääomaa hevosen/ponin hankintaan ja esim lapsen kasvaessa on helpompi siirtyä isompaan/osaavampaan. Leasing sopimukset erityisesti kilparatsastukseen panostavilla poni- ja lapsi ratsastajilla ovat yleistyneet viimevuosina. Moni leasingin antaja edellyttää valmentautumiseen sopivaaa ympäristöä ja ammattitaitoista tukiverkostoa. Tässä asiassa voimme auttaa. Ole ajoissa yhteydessä jos asia mietityttää.Talent-ryhmäläiset ovat etusijalla myös varaamaan hevosia halutessaan osallistua ulkopuolisten valmentajien valmennuksiin sekä tallin harkkakisoihin. Kauden aikana pyritään  järjestämään myös  2-3 kilpailureissua tallin ulkopuolisiin kilpailuihin kokemuksen kartoittamiseksi  sekä muuta ratsastuksen treenaamista tukevaa ohjelmaa.  Kuten esim. oheisliikunta, kuntotestejä, luentoja, vierailevia valmentajia yms. Tervetuloa treenaamaan yhdessä, kysy lisää Niinalta!